VII. Győr Scitec Swim Cup

VIIgyoropen

VII. Győr Scitec Swim Cup

 

2016. december 14 - 17. 


Az előzetes nevezések alapján 27 ország 850 versenyzője gondolta úgy idén decemberben, hogy Győr a legmegfelelőbb hely a 2016. évi versenyszezon lezárásának.

A 4 nap alatt Európa egyik legnagyobb úszóeseményét láthatta a publikum, a nevezett versenyzők között találunk Kínából, Izraelből, Kuvaitból úszókat. 

Ha kezünkbe vesszük a rajtlistát, könnyen bukkanhatunk ismerős nevekre, példának okáért Bernek Péter (VB3.), Jakabos Zsuzsanna (EB 1.), Késely Ajna (EB 1.), Robert Glinta(Junior VB 1.), Peter John Stevens (VB2.),Takács Krisztián (EB 6.), Balog Gábor (EB3.), Lobanovszkij Maxim (VB7.) és még sokan mások…

 

Megmérkőzik egymással a versenyen továbbá a magyar és a svájci serdülő úszó válogatott is, azaz kijelenthető, kiváló főpróbája lesz a verseny a 2017. évi EYOF-nak.

 

„Büszkék vagyunk, mert Magyarországon ilyen nagy úszóverseny még soha nem volt, közel azonos a versenyzői létszám, mint egy Eb-n vagy Vb-n. Szám szerint: 27 ország, 850 versenyző, 10.000 rajt. Hazánkban és Európa más országaiban is nagyon nehéz uszodát bérelni akár egynapos versenyre is, a VII. Győr SCITEC Open úszóbajnokság pedig egy négynapos sorozat, amelyen valamennyi olimpiai számban el tudnak indulni az úszók, emiatt egyedi a formátuma, és ettől vonzó a sportolók számára. Nagy értéknek tartom, hogy győri versenybírókkal, magyar időmérőkkel sikerül egy ilyen színvonalas versenyt megvalósítani. Ez a verseny kiváló főpróbája a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak” – hangsúlyozta Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya, a Győri Úszó SE vezetőedzője.
forrás: gyorplusz