Eyof_partner

Az Aqua Sportközpont szeretettel köszönti jelenlegi és leendő vendégeit!

Győr város vadonatúj fedett versenyuszodája 2014 decemberében nyitotta meg kapuit mind az úszni vágyó nagyközönség, mind a sportot hivatásuknak választó úszók, illetve egyéb vízi sportág képviselői (szinkronúszók, vízilabdázók) előtt. A háromszintes (alagsor-földszint-lelátó) létesítmény egy városközponthoz közeli, szép panorámával rendelkező, 15.000 m²-es, városi tulajdonban lévő telken került megépítésre, így jelenleg összesen 8.000 m²beépített területtel, parkolóval várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat.  Tisztelgésül a névadó főszponzor, Bogisich Ferenc vezette Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. előtt, a létesítmény elnevezésében – Aqua Sportközpont - fellelhető a QP-re történő utalás.

 

Uszodánk mind az úszás, mind a vízilabda vonatkozásban kielégíti a vonatkozó legmagasabb minősítési kritériumokat, így rangos nemzetközi sportesemények helyszínéül is szolgálhat, sőt már szolgált is. Elég csak a tavaly decemberben lezajlott első győri SWIM OPEN nemzetközi úszóversenyre, valamint a januárban megrendezésre került, parádés hazai sikert hozó Magyarország-Franciaország női vízilabda mérkőzésre gondolni. Ezt a tendenciát pedig a jövőben is követendőnek tartjuk. Hogy mindjárt a legkimagaslóbb eseményt említsük: 2017-ben itt kerül megrendezésre a XIV. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál, melynek hivatalos arca Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon lesz. Ugyanakkor nem feledkezünk meg az egészséges életmódra törekvő lakosság színvonalas kiszolgálásáról, és a felnövekvő generáció úszásoktatását biztosító lehetőségekről sem. A műszaki átadást, és a megnyitót követően a látogatók hamar fel is fedezték, és megkezdték a létesítmény birtokba vételét.

 

Mivel kiemelt figyelmet szentelünk a különböző sporteseményeknek, a nagymedencét három oldalról lelátók sora öleli körül. A nézőtér alapjáraton 800 néző befogadására képes, mobil ülőhelyek kialakításával pedig 1200 fősre bővíthető.

Az uszoda északi oldala egy teljes üvegfelület, egyrészt a rendkívül szép kilátás, másrészt a természetes fény beengedhetősége végett. Az alagsor a gépészet, a vízkezelés, és a légtechnika berendezéseinek, valamint az öltözőegységeknek ad helyet. 3 edzői, 4 csoportos, valamint 305 fő részére kialakított szekrényes öltöző áll rendelkezésre.

A feszített víztükrű, fedett vízfelületekkel rendelkező uszodánk egyik legfőbb különlegessége a 26-27 Celsius-fokos versenymedence méretében keresendő: a 10 pályára felosztott medence hosszúsága 50, szélessége 25, mélysége pedig 2,20 méter, amely paraméterek egyúttal azt is lehetővé teszik, hogy a pályák áthangolásával a versenyek megrendezése előtt, a felkészülési időszakban is zavartalanul edzhessenek egymás mellett a hivatásos és az amatőr sportolók. Ugyancsak egyedinek számít az uszoda korszerű vízfertőtlenítési technikája, hiszen az ózonkezelés a vízkezelésben alkalmazható legerősebb oxidációs és fertőtlenítési eljárás, miközben szagtalan, és az alkalmazásakor nem képződnek nem kívánatos reakciótermékek. A hőmérsékletet, a pH-értéket, valamint a nyomokban megjelenő klórtartalom aktuális értékeit pedig automatika felügyeli, amit kézi mérésekkel is kontrollálunk.

A létesítmény területén belül a kisgyermekek, illetve az úszni tanuló felnőttek számára egy 16-szor 10 méteres, 90 centiméter mélységű, 32 °C-os, melegvizes kismedence áll rendelkezésre. A szervezett foglalkozások szüneteiben a melegedni, ellazulni szándékozók számára korlátozottan ez a medence is látogatható.

A wellness részleg két (8, illetve 12 férőhelyes) finn szaunát, infraszaunát, merülőmedencét, pihenőt foglal magába, amely részleg az úszójegy mellé vásárolt szaunajeggyel szeretettel várja a nagyközönséget is. A jakuzzi és az edző terem viszont kizárólag az igazolt versenyzők, valamint az itt edzőtáborozó sportolók felkészülését szolgálja.

Ugyancsak szolgáltatásaink közt említendő az uszodában tevékenykedő képzett masszőrünk, továbbá jól felszerelt büfé is várja a kedves látogatókat.

Létesítményünkben többek közt a Győri Vízisport Egyesület, illetve a Győri Úszó Sportegyesület edzéseinek is helyet biztosítunk, valamint különböző korosztályok számára úszásoktatás is zajlik. Az utóbbi lehetőségről a Győri Úszó Sportegyesület honlapján tájékozódhatnak bővebben.

Az uszoda a nyitva tartási időn belül – igényre szabott variálhatóságú, kedvező árfekvésű belépőjegyekkel - minden úszni vágyó vendégét szeretettel várja! Amennyiben tájékozódni szeretne az aktuális pályabeosztásról, kérjük, látogasson el a Pályafoglaltság menüpontba, így nem érheti meglepetés a pályák kihasználtságát illetően.